Home Sve Biti i ostati LiDraNovac – čast i ponos

Biti i ostati LiDraNovac – čast i ponos

Prošla je još jedna državna smotra LiDraNo 2023. U Vodicama su u trajanju od 24.4. do 26.4. učenici i ove godine imali priliku pokazati, uz svoje mentore, kakvi se sve talenti skrivaju iza papira, iza glasa u radijskoj emisiji ili na pozornici.

Sada već tradicionalno, možemo reći da je i naša škola imala priliku sudjelovati u svim izrazima koje Smotra nudi, no samo su najbolji izvođači  uspjeli doći do državne razine.

Boje Međimurja po drugi je put zaredom predstavila i branila učenica Elena Abramović iz 8. a razreda koja se uspješno plasirala na državnu razinu izvedbom monologa Dvije crte plavo, spisateljice Rosie Kugli. Tijekom osmomjesečnog putovanja, stručno i predano ju je vodila mentorica Valentina Miller koja je s njom naporno i s puno ljubavi rušila sve prepreke do uspjeha. S obzirom na temu o maloljetničkim trudnoćama, stvarno su se usudile raditi nešto što mnogi stavljaju pod tepih ili misle da se događa tamo negdje i nekome drugome. Upravo ta izvedba bila je vrlo izložena raspravama i kritikama prisutnih mentora i državnih izbornika, no svi su se složili da su takve „škakljive“ teme one o kojima treba progovarati kazalište.

 U Vodicama nisu samo dane provele u napetosti prije nastupa i u iščekivanju kritika stručnog povjerenstva na okruglom stolu, već i kratkim izletom u Šibenik pa su se malo odmorile i predahnule od intenzivnog tempa.

Kakav bi to bio LiDraNo da ne obavite jedan razgovor u četiri oka s „kolegom“ Jakovom Bilićem, ravnateljem Šibenskog narodnog kazališta i glavnim izbornikom u dramsko – scenskom izrazu, čovjekom koji vas se sjeća još od prošle godine i potiče lijepim biranim riječima i životno važnim savjetima da ostaneš u onome što voliš i budeš uvijek svoj, autentičan.

Širokim osmjesima na licu otputovale su u Vodice, a s napunjenim baterijama, novim životnim i profesionalnim iskustvima ispunjene se vratile kući. Osmašica Elena veseli se daljnjim izazovima u životu koje će joj pružiti srednja škola, no suradnja učiteljice Valentine i nje na LiDraNu, kao i njihovi uspjesi neka budu poticaj za neke nove pobjede.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content