Home Sve Oleg Jeđut i Mia Munđar najtolerantniji učenici škole

Oleg Jeđut i Mia Munđar najtolerantniji učenici škole

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. studenog u OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec odabrani su najtolerantniji učenici škole. Svaki razredni odjel najprije je na satovima razrednika razgovarao o temi tolerancije te im je zadatak bio odabrati najtolerantnijeg učenika u razredu. Detaljna objašnjenja o tome zašto su odabrali baš tog učenika prikupila je pedagoginja škole i zajedno s ostatkom komisije odabrala najtolerantnijeg učenika razredne i predmetne nastave. Izbor nije bio nimalo lak jer su objašnjenja doista bila opširna i uvjerljiva pa je svaki učenik primio medalju za najtolerantnijeg učenika u svom razrednom odjelu. Imati ovakve divne učenike u svojim razrednim odjelima je neprocjenjivo i medalja koju su dobili je najmanji znak pažnje koji im možemo dodijeliti za nesebično ponašanje kojim se odlikuju. Odabir najtolerantnijeg učenika učinjen je prema opisima ponašanja i situacija u kojima su ti učenici pokazali tolerantno ponašanje. Tako je za najtolerantniju učenicu od 1. do 4. razreda odabrana Mia Munđar, učenica 1./2. razreda PŠ Žiškovec, a najtolerantnijim učenikom od 5. do 8. razreda Oleg Jeđut, učenik 5.a razreda.

Uz odabir najtolerantnijih učenika, provedene su pedagoške radionice na temu Tolerancije i suradnje u 2. razredima gdje su učenici utvrdili koliko je međusobna suradnja važna da bi uspjeli pri ostvarenju zajedničkog cilja.

Što predstavlja tolerancija učenicima u Vijeću učenika te koje su im asocijacije na pojam tolerancije izrazili su kroz svoja razmišljanja:

Za mene je tolerancija, poštovanje, iskrenost te dobrota prema drugima. Za mene jer tolerancija kada ne osuđuješ druge ljude po njihovoj vjeri, boji kože ili jeziku na kojem govore, jer ipak svi smo mi isti.

Lucija Ban

Za mene je tolerancija poštovanje drugih bez obzira na njihovu rasu, boju kože te vjeru. To je kada smo spremni saslušati tuđe mišljenje i uzeti ga u obzir.
Ema Jalšovec

Za mene je tolerancija kad je netko ODGOVORAN, PRAVEDAN, PRIHVAĆA I POŠTUJE RAZLIČITOSTI, SPREMAN POMOĆI I SPREMAN SASLUŠATI SVE ŠTO TE MUČI!

Pia Petković

Tolerancija je riječ koju možemo koristiti kada pričamo o razlikama među ljudima. Svaki čovjek je jedinstven. Nije bitno kako se on oblačio ili kojoj vjeri pripada, treba ga poštovati takvim kakvim jest. Ne možemo druge prisiljavati da žive živote koji im se ne sviđaju. Svaki čovjek ima pravo živjeti slobodnim životom, a ne slušati uvrede drugih.

 Josip Živko

Tolerancija je za mene što su se u naš nogometni klub učlanili dečki Romi i što ih nitko ne ismijava nego se druži s njima kao i s ostalim dečkima koji su Hrvati. Tolerancija je za mene što su u vrtiću zaposlili kuharicu Luciju koja ima Down sindrom.

Filip Sklepić

Učenici 8.razreda sudjelovali su u upitniku za samoprocjenu tolerancije prema nekim oblicima ponašanja. Rezultati ukazuju da je većina učenika u većoj mjeri tolerantna prema određenim oblicima ponašanja i dobro ih podnosi.

Tolerancija je važan preduvjet za kvalitetan i miran suživot, suradnju i postizanje zajedničkog cilja. Budimo tolerantni svakog dana i učinimo naše okružje boljim i time zdravijim i sigurnijim mjestom za život. Aktivnosti povodom Međunarodnog dana tolerancije pripremila i vodila pedagoginja škole Ivana Kirić Balažić uz suradnju razrednika od 1. do 8. razreda.

Popis najtolerantnijih učenika po razredima:

1.a – Nikola Šimunić

1.b – Leon Gašparić

2.a – Korina Zemljić

3.a – Erin Pintarić

3.b – Roko Juras

4.a – Gita Radiković

4.b – Elena Malnar

5.a – Oleg Jeđut

5.b – Lina Vuk

6.a – Jelena Pongrac

6.b – Lea Petković

6.c – Hana Krištofić

7.a – Lara Pergar

7.b – Bella Mikulić

7.c – Mia Vinković

8.a – Marko Vuk

8.b – Stela Jalšovec

8.c – Gabriel Horvat

PŠ Mačkovec:

  1. razred – Niko Turk
  2. razred – Ian Radek
  3. razred – Sara Kovačec
  4. razred – Franka Šalja

PŠ Žiškovec:

1./2. razred – Mia Munđar

3./4. razred – Bella Levačić

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content