Home Sve Šestaši odlični u poznavanju književnosti

Šestaši odlični u poznavanju književnosti

Već tradicionalno, svake godine u Mjesecu hrvatske knjige provodimo kviz za učenike šestih razreda pod sloganom Volimo književnost. Ova 2021.godina proglašena je Godinom čitanja pa nizom aktivnosti obilježavamo koliko su knjige bitne te potičemo važnost čitanja.

Svoje znanje iz književnosti uspješno su nam pokazali učenici šestih razreda. Iz svakog razreda natjecalo se po troje učenika. Za 6.a natjecali su se Sabina Taradi, Karlo Friščić i Fran Dobranić, za 6.b Ema Jalšovec, Tena Mikolaj i Greta Šimunić, a za 6.c Ana Kovač, (Mia Goričanec), Marta Trojko i Leonardo Reich. Natjecatelji su sa članovima prosudbene komisije  bili u dvorani, dok su ih njihovi prijatelji navijači bodrili online, uz pomoć Teamsa.

Prosudbena komisija u sastavu učiteljica hrvatskog jezika, Marijete Stevanović i Maje Matotek te školske knjižničarke Lidije Toth, nije imala lagan zadatak jer je o pobjedniku odlučivao samo jedan točan odgovor više.

Tijesnom, ali zasluženom pobjedom pobijedio je 6.b razred. Ravnatelj škole Vladimir Novak čestitao je svim natjecateljima te im podijelio vrijedne nagrade.

Kroz kviz nas je vodila Tia Toplek iz 6.b kojoj upućujemo sve pohvale na dobrom voditeljskom angažmanu.

 Šestaši su nam i ove godine pokazali što znači boriti se znanjem! Želimo im još puno takvih uspješnih „borbi“ za znanje na svim satovima! Čitajte! Od dobrih misli i knjiga sagradite svjetove čudesne ljepote!

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content