Home Sve Stručno usavršavanje za nastavnike Njemačkog jezika

Stručno usavršavanje za nastavnike Njemačkog jezika

Učiteljica naše škole Ivana Filipan od 26. do 30. lipnja 2023. sudjelovala je na ljetnom stručnom usavršavanju za nastavnike Njemačkog jezika pod nazivom “Unterrichtsoptimierung für ausländische Deutschlehrkräfte / Optimizacija nastave za nastavnike Njemačkog jezika iz inozemstva”.

Stručno usavršavanje održalo se na Akademiji za nastavnike u njemačkom gradu Dillingenu. Događaj je okupio sudionike iz četiri zemlje: Njemačke, Francuske, Češke i Hrvatske. U pet dana stručnog usavršavanja nastavnici su imali priliku upoznati različite aplikacije koje mogu koristiti u nastavi, posjetiti nastavu „njemačkog /prijelaznog” razreda u kojem se učenike koji su stranci uči jezik i priprema za prelazak u redovnu nastavu, vidjeti način izrade zvučnih i vizualnih materijala za strani jezik, poslušati predavanje na temu “Razvijanje vještina aktivnog slušanja” pri posjeti Bayerischer Rundfunk / Bavarskom radiju te u „učionici budućnosti” na Akademiji raditi sa „zelenom pozadinom“ (green screen).

Sudionici su upoznali povijest gradova Augsburg i München. U Münchenu su imali priliku posjetiti izdavačke kuće Klett i Cornelsen u kojima je učiteljica Filipan nabavila nove naslove za rad s darovitom djecom.

Dodatna vrijednost za našu školu jest razmjena iskustava među nastavnicima, a dogovoreno je i dopisivanje učenika naše škole sa školama iz Francuske i Češke.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content