Home Sve Mjesec hrvatske knjige uz HRT i Interliber

Mjesec hrvatske knjige uz HRT i Interliber

U srijedu, 9. 11. te četvrtak, 10. 11. 2022. učenici sedmih i osmih razreda naše škole posjetili su Hrvatsku radioteleviziju, Muzej iluzija i Interliber. Tom su terenskom nastavom iz Hrvatskog jezika ujedno obilježili i Mjesec hrvatske knjige.

Na HRT-u su upoznali način rada na televiziji i radiju te napravili kratak intervju s novinarom Petrom Vlahovom. Zabavili su se istražujući garderobu i studije u kojima se snimaju neke od poznatih emisija, primjerice Dobro jutro, Hrvatska, Potjera, Kod nas doma i Otvoreno. Stojeći s druge strane kamere, saznali su kako se snimaju vijesti i Dnevnik.Osmaši su nakratko zablistali i kao natjecatelji u šou Zvijezde pjevaju izvodeći pjesme pred žirijem sastavljenim od svojih učiteljica. S njima su bili knjižničarka Lidija Toth, ravnatelj Vladimir Novak te učiteljice Ana Marija Korent, Maja Matotek, Martina Košćak, Valentina Miller i Marijeta Stevanović.

Muzej iluzija obišli su napravivši odlične, oku varljive fotografije. Nakon muzeja imali su kratku, ali slatku pauzu na glavnom zagrebačkom trgu.

Naposljetku su okruženi knjigama i dobrom klopom uživali na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga i učila. Autobusom se orila pjesma i smijeh. Kući su se vratili prepuni dojmova, zadovoljni i veseli.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content