Home Sve Veseli utorak na terenskoj nastavi u Krapini i Oroslavju

Veseli utorak na terenskoj nastavi u Krapini i Oroslavju

Rano ujutro u 7 sati petaši i mi šestaši krenuli smo na terensku nastavu u Krapinu i Oroslavje. Iako je bio utorak, osjećali smo se kao da je vikend jer smo bili opušteni i bezbrižni. Krenuli smo rano, a vratili se kasno.

Najprije smo posjetili Muzej krapinskih neandertalaca koji se nalazi u blizini poznatog nalazišta krapinskih neandertalaca, uz Hušnjakovo brdo. Prije razgleda muzeja pogledali smo film o krapinskom pračovjekui njegovom načinu života: lovu, izradi oruđa i oružja te životnim navikama. U samom muzeju vidjeli smo fosile, minerale, kristale, čak i kosture dinosaura. Nisu, naravno, bili pravi, ali su nam bili zanimljivi. U Parku znanosti u Oroslavju naučili smo mnogo toga što će nam zatrebati u 7. razredu na satovima fizike. Izradili smo impulsna njihala koja je voditelj radionice pohvalio zbog izgleda i funkcionalnosti. Na glazbenoj ogradi svirali smo Zvončiće, što nas je podsjetilo na to da stiže ljeto. ? Zavirili smo u spiralu adaptacije i vidjeli budućnost.

Nakon radionica u Parku znanosti bilo je vrijeme za odmor i okrjepu. U Pizzeriji Oro Goro probali smo ogromne, slasne pizze.

Kući smo se vratili obogaćeni novim spoznajama te vedri i veseli. Vrijeme je proletjelo. Proveli smo se kao nikad prije. S veseljem iščekujemo sljedeći zajednički izlet.

AUTORI ČLANKA:

Sabina Taradi i Karlo Friščić, 6. a

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content