Home Sve Mlade uspješne tehničarke su naš ponos

Mlade uspješne tehničarke su naš ponos

Predrasude o djevojkama tehničarkama kod nas ne postoje. Franka, Pia, Marija, Jelena, Stela i Lorena   su mlade tehničarke koje su ove školske godine sudjelovale u nekoliko natjecanja vezanih uz tehničku kulturu.

14.5.2022. naše učenice Franka Radek, Jelena Pongrac, Stela Jalšovec i Marija Damiš, sudjelovale su na Županijskom natjecanju Modelarska liga 2022. Nakon trosatnog rada na unimat strojevima uslijedilo je proglašenje najuspješnijih timova. Franka Radek (5.a) i Jelena Pongrac (6.a) za izvrstan trud, sposobnosti i spretnost u izradi tehničke tvorevine, osvojile su 3. mjesto što je odličan uspjeh. Učenice Franka i Jelena su na Modelarskoj ligi 2021. također osvojile 3. mjesto.

Na županijsko natjecanje mladih tehničara koje je održano u ožujku naše su učenice također ostvarile odlične rezultate, Pia Petković (4.mjesto u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo), Jelena Pongrac (4.mjesto u kategoriji Graditeljstvo), Stela Jalšovec (3.mjesto u kategoriji Elektronika) i Lorena Halić (4.mjesto u kategoriji Elektronika).

Uz spomenute učenice koje su se plasirale na županijska natjecanja, treba spomenuti isto tako i ostatak marljive ekipe koja  vješto sudjeluje u aktivnostima na tehničkoj grupi, a to su: Milla Šopar, Nika Šarić Lajtman, Kiara Vugrinec, Dominik Škvorc, Luna Povodnja i Dorijan Zobić.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content