Home Sve Gita Radiković na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

Gita Radiković na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

Juniorska hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnije je i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima međunarodnih informatičkih natjecanja.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je 26 najuspješnijih učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023./2024. i svi su se natjecali u jednoj natjecateljskoj kategoriji od 5. do 8. razreda. Tijekom četiri sata natjecanja rješavalo se četiri problemska zadataka na algoritamskoj osnovi, čija su se rješenja kodirala u programskim jezicima Python i C/C++.

Našu školu predstavljala je učenica 6.b razreda Gita Radiković. Ona je ujedno bila i jedina djevojčica na natjecanju. Prema pravilima natjecanja, najboljih sedmero natjecatelja odlazi na Juniorske izborne pripreme na kojima se biraju hrvatski juniorski reprezentativci za sudjelovanje na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.

Gita je ostvarila fantastičan rezultat i kao petoplasirana izborila je dodatno natjecanje. Juniorske izborne pripreme održale su se dva uzastopna dana na kojima se u trajanju dva puta po četiri sata rješavalo tri algoritamska zadatka državne razine za srednje škole. Prvog natjecateljskog dana Gita je ostvarila četvrti najbolji rezultat, a drugog dana treći najbolji rezultat i ukupno peto mjesto među najboljim hrvatskim informatičarima. Ukupno je osvojila 620 od 1000 mogućih bodova i ostvarila najbolji skor nekog učenika/ce 6. razreda otkad se održavaju Juniorske izborne pripreme.  Bolji plasman od Gite ostvarili su trojica učenika 8. razreda i jedan učenik 7. razreda.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content