Home Sve JOSIP PUPAČIĆ I JA

JOSIP PUPAČIĆ I JA

  Osnovna škola Josip Pupačić iz Omiša raspisuje međunarodni likovno-literarni nagradni natječaj uz 50. spomendan antologijskog pjesnika i sveučilišnoga profesora Josipa Pupačića koji je 23. svibnja 1971. zajedno sa svojom suprugom Benkom i kćeri Rašeljkom tragično stradao u zrakoplovnoj nesreći u Omišlju na otoku Krku. U spomen pjesniku i njegovoj obitelji utemeljena je manifestacija Tjedan Josipa Pupačića.

U sklopu ove manifestacije organiziran je i ove godine likovno-literarni natječaj  JOSIP PUPAČIĆ I JA kojem su glavni motiv bili Pupačićevi stihovi:

„Jutros su polje cvjetovi

šarenom bojom oblili.“

Učenici naše škole bacili su se na posao i opet bili u samom vrhu. Tako je u literarnoj  kategoriji  1. mjesto za dijalektno pjesništvo za cijelu Republiku Hrvatskuosvojila Eva Božić, učenica 8. a razreda (mentorica: Marijeta Stevanović).

U kategoriji likovnih radova razredne nastave za cijelu Republiku Hrvatsku 1. mjesto osvojio je Andrija Magdalenić, učenik 2. b razreda (mentorica: Ladislava Šestak-Horvat), a 3. mjesto pripalo je Eriku Goričancu, učeniku 1. b razreda(mentorica: Vesna Golub).  Proglašenje pobjednika za likovnu kategoriju održalo se u OŠ Josipa Pupačića u Omišu. Bilo je lijepo i svečano.

Iskrene čestitke svim učenicima i njihovim mentorima . Ovo je motivacija da  i dalje potičemo djecu naše škole na kreativne oblike izražavanja, bila to naša „domača kajkavska reč“ ili likovni jezik, jedan od najdominantnijih i najmanje sputanih načina izražavanja.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content