Home Sve Mali matematičari u finalu MAT lige u Zagrebu

Mali matematičari u finalu MAT lige u Zagrebu

     MAT liga je ekipno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu, te poticanja zajedništva i timskog rada.

     Naša se škola tek nedugo uključila u natjecanje, a sa rezultatima smo više nego zadovoljni – čak tri naše ekipe pozvane su na finale u Zagreb! U finale je pozvano po 10 najboljih ekipa iz svakog razreda. Svaka ekipa se sastoji od dva člana koji zajednički rješavaju zadatke.

     Ove školske godine sudjelovalo je ukupno 370 škola iz Hrvatske i susjednih država sa više od 8 600 učenika.

     U MAT ligici sudjeluju prvašići. Našu su školu predstavljale učenice 1.b razreda Ena Šafarić i Hana Trojko (mentorica Vesna Golub). Nakon 2 kola pozvane su u finale na kojem su osvojile 7.mjesto.

     U finale su pozvane još dvije naše ekipe.

Iz drugog razreda ekipu su činili učenici 2.b Marko Horvat i Liam Mlinarec (mentorica Ladislava Šestak-Horvat). Oni su nakon 4 kola pozvani u finale na kojem su osvojili 7.mjesto.

     Iz trećeg razreda ekipu su činili učenici 3.a Dominik Veseli i Nikola Šimunić (mentorica Jasminka Mesarić). Oni su nakon 4 kola pozvani u finale na kojem su osvojili 5.mjesto.

      U natjecanju su također sudjelovali brojni učenici naše škole:

1.a razred – Korina Vidović i Žan Holetić (mentorica Radojka Oreški)

2.r. Mačkovec – Vida Jalšovec i Leon Posavec (mentorica Lana Topličanec Horvat)

4.r. Žiškovec – Tibor Kraljić i Mia Munđar (mentorica Martina Moharić)

5.razredi – Matej Horvat (5.a) i Filip Kocijan (5.b); Ilija Pintarić (5.a) i Jura Blažević Pavić (5.a) (mentorica Jasmina Trupković)

7.razredi – Filip Sklepić (7.a) i Noa Kolar (7.a) (mentorica Lea Golubić)

8.razredi – Ana Kovač (8.c) i Sabina Taradi (8.a); Fran Dobranić (8.a) i Karlo Friščić (8.a) (mentorica Nevenka Herak Kuzmanović)

    Bilo je zabavno, poučno, uzbudljivo i prekrasno biti dio takvog velikog natjecanja, a rezultati pokazuju da smo dostojno predstavili našu školu koja je godinama poznata po uspješnim matematičarima.

     Bravo za sve učenike i bravo za njihove mentorice!

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content