Home Sve LIKOVNI NATJEČAJ “ŠEŠIR PUN SNA“

LIKOVNI NATJEČAJ “ŠEŠIR PUN SNA“

     Svi ste zasigurno čuli za  Domaće, Kosjenku i Regoča, ribara Palunka, Nevu Nevičicu…Sve ove likove povezuje jedno veliko ime -ime Ivane Brlić Mažuranić. Smatraju je hrvatskim Andersenom, a iako je prošlo točno 150 godina od njenog rođenja njezine bajke ne gube na popularnosti i omiljeno su štivo djece svih dobnih skupina.

 Svake godine u Slavonskom Brodu (mjesto u kojem je Ivana provela veći dio svog života)obilježavaju se u 4.mjescu  Dani Ivane Brlić -Mažuranić i raspisuju se državni natječaji za likovne i literarne ostvaraje na zadanu temu. Ove godine tema za likovne radove bila je posebice zanimljiva. Trebalo je oblikovati “Šešir pun sna“. Izazovan i zahtjevan posao. Prvo je naravno bilo potrebno upoznati lik i djelo Ivane Brlić- Mažuranić. Ono što nam je odmah upalo u oči bili su šeširi koje je nosila. No ovaj šešir trebao je biti Ivanin šešir pun sna. Frida i Franka učenice 2.b razreda na poticaj učiteljice Ladislave Šestak-Horvat upustile su se u ovu stvaralačku avanturu. Za vrijeme zimskih praznika uz pomoć tehnike kaširanja izradile su šešir širokog oboda i na njega smjestile neke likove iz Ivaninih bajki. Ideje su dolazile tijekom samog stvaranja. Izrada je trajala malo duže. Zanimljivo i zabavno putovanje koje je završilo osvajanjem 1. mjesta u kategoriji učenika razredne nastave(pristiglo je oko 260 radova).

  Presretne smo što smo predstavile našu školu  na najbolji mogući način. Osmijeh nam nije silazio s lica Uživale smo u šetnji Slavonskim Brodom koji se tog popodneva kupao u proljetnom Suncu.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content