Home Sve „Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva“

„Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva“

Mjesec hrvatske knjige  učenici 3.a i 3. b razreda su obilježili odlaskom u Knjižnicu i čitaonicu Šenkovec. Tamo nas je uz ljubaznu knjižničarku Božicu  dočekao i pisac Krunoslav Mikulan sa svojim simpatičnim psićem Princom.

Na samom početku i pekinezer Princ nas je pozdravio na svoj način, a gospodin Mikulan nam je ispričao vrlo zanimljivu  priču iz perspektive jednog psa  pod nazivom „Pekinezer Princ u službi  Njezina Veličanstva“. Knjiga je puna zapleta  jer je pekinezer Princ glavni  lik istoimenoga romana i tajni agent službe MI7. Naime, britanska kraljica Princu je dala zadatak da pronađe agenta Kinga koji je nestao „u dalekoj i tajanstvenoj zemlji Hrvatskoj“. Obzirom da je Prinčeva majka Hrvatica, znaju da on dobro govori hrvatski, te ga Kraljica šalje u Hrvatsku da pronađe i vrati tajnog agenta AA7 . Princ dolazi jednoj obitelji u Čakovec s čijom se djecom uputi u podzemne prostorije Starog grada.  Ali, u podzemnim hodnicima oni susreću bauke, vukodlake i medvjede! … Tko je Grmljavinsko Nevrijeme, Krezuba Planina, Uvenula Šuma i Kreštavi Potok saznat ćemo ako pročitamo knjigu.

Pisac Krunoslav Mikulan nam je predstavio  i  dječje romane „Zmaj ispod Staroga grada“ ,  „Škola u opasnosti“ i „ Noć crnoga Sunca“.

     Bilo nam je predivno u društvu malog pekinezera Princa jer se voli maziti i voli pseće kolačiće kojima smo ga hranili.

Knjigu ćemo svakako pročitati!

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content