Home Sve Kviz znanja iz književnosti

Kviz znanja iz književnosti

U srijedu, 18. listopada 2023. godine u učionici Hrvatskog jezika održao se Kviz znanja iz književnosti za učenike 6. razreda. Iz svakog su razreda sudjelovala po tri učenika. Boje 6. a branili su Lucijan Reich, Franka Šalja i Lea Vidović. Za 6. b borili su se Hrvoje Levatić, Elena Malnar i Gita Radiković dok su 6. c predstavljali Matija Krištofić, Ana Lukić i Klara Pongrac. Prosudbenu komisiju činile su učiteljice Hrvatskog jezika – Valentina Miller i Marijeta Stevanović te knjižničarka Lidija Toth.

Pitanja su bila raznovrsna pa smo tako utvrdili gradivo iz književnosti ponovivši stilska izražajna sredstva, vrste lirskih pjesama te književne rodove i njihova obilježja. Dotaknuli smo se i likova iz lektire te njihovih međusobnih odnosa u romanu.

Pobjednici su bili učenici 6. c razreda. Drugo mjesto zauzeo je 6. b, a treće 6. a. Kvizu je nazočio i ravnatelj škole Vladimir Novak koji jeučenicima čestitao na uspjehu te podijelio slatke nagrade. Bilo je uzbudljivo i veselo. Program je vodila Aleksandra Zobić.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content