Home Sve Međunarodni dan pismenosti na toplom rujanskom suncu

Međunarodni dan pismenosti na toplom rujanskom suncu

U ponedjeljak, 18. 9. 2023. učenici osmih razreda naše škole sudjelovali su u Escape Roomu te na taj način obilježili Međunarodni dan pismenosti.

Pomoću QR kodova ponavljali su gramatička i pravopisna pravila te se prisjećali najvažnijih spomenika hrvatske pismenosti. Jedni su bili brži u Milijunašu, drugi pak u Memoryju. Dokazali su se i u poznavanju glagoljice, redanju spomenika pismenosti te prepoznavanju poznatih krilatica.

Natjecali su se učenici 8. a, b i c razreda. Pobijedila je ekipa koju su činili sljedeći učenici: Eva Božić, Fran Dobranić, Karlo Friščić, Ana Kovač, Hana Krištofić, Jelena Pongrac, Sabina Taradi i Marta Trojko. Nagrade su bile fine i slatke.

Digitalne igre te upute za rad osmislile su učiteljice Marijeta Stevanović i knjižničarka Lidija Toth. Učiteljica Maja Matotek usmjeravala je učenike prema skrivenim kodovima. Učiteljice su hrabrile natjecatelje te se usput i lijepo nasmijale tom veselom timskom radu.

              Krilatica „Pismen čovjek gleda u knjigu.“, koja je bila skriveno rješenje QR kodova, neka nam svima bude motivacija da se što više družimo s čovjekovom najvjernijom prijateljicom – knjigom. ????

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content