Home Sve Velikani hrvatske prošlosti

Velikani hrvatske prošlosti

        OŠ Grigora Viteza u Zagrebu   u suradnji s Dječjim vrtićem Iskrica već sedmu godinu za redom organizira međunarodni likovni natječaj VELIKANI HRVTASKE PROŠLOSTI. Cilj  je ovog natječaja kroz likovne tehnike poticati kreativnost djeteta i želju za upoznavanjem vlastite kulture i nacionalnog identiteta. Prikazujući portrete važnih hrvatskih ličnosti, umjetnika, književnika, znanstvenika na svoj način, djeca stječu  uvid u jedinstvenost svojeg naroda i slobodu individualnog izražavanja. Uz slobodno odabrani likovni sadržaj, natječaj razvija vještinu prikazivanja ljudskoga lika u vidu portreta.

Motiv ovogodišnjeg, sedmog po redu natječaja, pripao je jednom od najznačajnijih dječjih pjesnika, Grigoru Vitezu . Sudjelovala su djece vrtićke i rane školske dobi (1. – 4. razreda osnovne škole) njih 1800 .Zadana je kombinacija crtače i slikarske tehnike(tempere i crnog tuša s kistom). Ta tehnika iziskuje puno truda ,ali  pobuđuje dječju maštu i kreativnost, te nudi zanimljiva likovna rješenja. Jedno takvo rješenje očito se svidjelo peteročlanoj komisiji koja je izabrala rad našeg učenika 1.b razreda Jakše Jambrovića (mentorica: Ladislava Šestak-Horvat) i dodijelila mu drugu nagradu u kategoriji djece  od 1.-4.razreda. Drago nam je što je upravo on osvojio nagradu jer je izrazito talentiran dječak upravo za likovno područje.

Čestitke Jakši ! Nadamo se da će mu ova nagrada biti vjetar u leđa i da će svojim maštovitim radovima i ubuduće predstavljati našu školu. 

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content