Home Sve Ususret Božiću i novoj 2023. godini

Ususret Božiću i novoj 2023. godini

Srca su nam još uvijek razdragana nakon predivne božićne priredbe održane 22. prosinca 2022. godine u prepunoj školskoj dvorani. Naši učenici su se sa svojim učiteljicama i učiteljima pobrinuli da priredba zablista u pravom božićnom ozračju punom topline, blagosti, pjesme i lijepih riječi. Program priredbe bio je bogat, a učenici su duh Božića dočarali kroz recitacije, scenske igre, ples i pjesmu. 

               Na početku priredbe prigodnim riječima pozdravio nas je ravnatelj škole Vladimir Novak, mag.mus.  Božićni ugođaj stvorili su učenici drugih, trećeg i četvrtog razreda otpjevavši pjesmu Fritula koju su uvježbali sa svojim učiteljicama Jasminkom Mesarić, Snježanom Blagus, Natašom Toplek Veseli, Radojkom Oreški i Vesnom Golub. Atmosferu je zagrijavati nastavio mali zbor pjesmama Mamica su štrukle pekli i Zvončići. Dramsko-scenskom igrom Petaši i praznici učenici dramske skupine su nas sa svojom učiteljicom Marijetom Stevanović podsjetili zašto volimo praznike i željno ih iščekujemo. Nakon njih na pozornici su zaplesali osmaši koji su nam pokazali svoje plesno umijeće koje su stekli pod budnim okom učitelja Tomislava Horvata. Veliki zboraši  predstavili su se tradicijskom božićnom pjesmom Radujte se narodi te pjesmom uz koji smo svi odrastali We wish you a merry Christmas. Veliki i mali zbor pripremili su učitelj Karlo Petrović i učiteljica Ivana Matulin. Svoju božićnu želju da se „zbliži cijeli svijet“ podijelili su s nama učenici koji su nedavno došli iz Ukrajine te sa svojim prijateljima zapjevali Bijeli Božić na hrvatskom i ukrajinskom jeziku. Pripremile su ih knjižničarka Lidija Toth i učiteljica Martina Košćak. Na kraju su nastupili naši najmanji- prvaši! Do suza su nas nasmijali igrokazom Neje Božić saki den dočaravši nam u njemu dogodovštine iz svojih prvoškolskih dana. Potom su pjesmom i plesom dotakli sva srca, a njihove učiteljice Gordana Magdalenić i Ladislava Šestak-Horvat pazile su da sve prođe kako treba. Da su svojim nastupom odaslali poruke ljubavi, mira i zajedništva, potvrđuje zadnja točka. Prvašićima su se u zadnjoj pjesmi pridružile solistice Zoja Šestak i Leni Novak, a refren su otpjevali s pjevačkim zborom djelatnika naše škole pod ravnanjem dirigenta Vladimira Novaka, ravnatelja naše škole.

Program su vodili Zoja Šestak, Fabian Horvat i Leni Novak koji su razigranošću i poletnošću ukazali na radost koju Božić pruža. Uz njih su bile i voditeljice Nina Novak te Magdalena Trupković koje su svojim najavama istaknule kako je uz radosno iščekivanja blagdana važno provesti ih  dostojanstveno i svečano. Na kajkavskom narječju nastupe su najavljivali Tarja Novak i Dorijan Zobić. Ovaj voditeljski par, odjeven u narodnu nošnju, podsjetio nas je na važnost očuvanja starih  božićnih običaja i pjesama. Prigodnu konferansu napisala je učiteljica Martina Košćak.

Izvođači i voditelji su nam dočarali radost Božića, unijeli svjetlost u naša srca, pokazali da su povezanost i ljubav najvažniji pokloni koje svojim bližnjima ne trebamo darivati samo u vrijeme Božića, već svaki dan. Zato i ovim putem želimo svima sretan Božić i novu 2023. godinu!

 Kako je bilo na samoj priredbi, možete vidjeti na poveznici ispod članka.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content