Home Sve Prvašići u Knjižnici i čitaonici Šenkovec

Prvašići u Knjižnici i čitaonici Šenkovec

10. mjesec posvećen je knjigama i čitanju. Učenici 1.a i 1.b razreda sa svojim učiteljicama  posjetili  Knjižnicu i čitaonicu Šenkovec. Tamo su nas   kao prave goste dočekale teta Melani i teta Natalija  .Objasnile su nam način posuđivanja knjiga i kako bi se trebali odnositi prema knjigama kad ih posudimo.

  Teta Natalija  nam je pripremila malo iznenađenje. Ispričala nam je priču  Planina ali na zanimljiv i vrlo neobičan način. Svidjelo nam se što  smo svi sudjelovali u pričanju priče. Glumili smo, oponašali zečeve ,kitove ,ovce, penjali se na planine, kopali s krticom rupe u zemlji. Nasmijali smo se do suza. Naučili smo da postoje knjige koje se zovu enciklopedije , a u njima možemo saznati dodatne stvari  o životinjama i planinama. Za kraj smo slušali zagonetke  i pokušavali pogoditi o kojoj se životinji radi.

  Slijedeći tjedan počinjemo sa učenjem slova. Uskoro  ćemo sami moći čitati knjige. Taj dan je vrlo blizu, a dobili smo i besplatno članstvo u Knjižnici do kraja ove godine. Zato krenimo čim prije s učenjem !

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content