Home Sve Učenje uz Muru je najzabavnije!

Učenje uz Muru je najzabavnije!

Da je boravak u prirodi koristan, to znaju i ptice na grani, a da učenje uz Muru može biti i zabavno, to su saznali učenici šestih razreda koji su u sklopu prirode i geografije prisustvovali terenskoj nastavi na području Žabnika i Križovca 13. 5. 2022. godine.

Osim odličnog i stručnog vodstva u „Centru med dvemi vodami“ u Križovcu gdje su šestaši naučili sve što se naučiti može o životu uz Muru i Dravu, proveli su prijepodne istražujući biljni i životinjski svijet uz poučnu stazu „Svetomartinska Mura“ orijentirajući se pomoću kompasa tražeći pravi put do Mlinareve kuće. Uz idilične krajolike šumskih, livadnih i vodenih površina naučili su prepoznati neke ljekovite biljne vrste, glavne predstavnike stabala poplavnih područja uz rijeku Muru, ali i način prepoznavanja invanzivnih vrsta. Saznali su tko su zlikovci iz prirode, kako žive dabrovi i žabe, što je to mrtvica i još pregršt informacija uz odličnu atmosferu na svježem zraku. A s obzirom da su bili tako željni novih saznanja, nagradile su ih i brojne ptice koje se teško viđaju uz asfalt. Putevi su ih odveli do skrovišta sive i bijele čaplje, uz mrtvicu su se skrivale liske, a labudovi u letu bili su prava poslastica.

U šetnji uz Muru uživale su i učiteljice Saša Hladki, Dunja Novak, Marijeta Stevanović i Sanja Dobošić koje su pratile učenike te zajedno s njima pronašle zadovoljstvo u umirujućem zelenilu krajolika uz Muru te novostečenom znanju. Bez obzira na petak trinaesti, bio je to jedan zaista savršen spoj prirode i društva!

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content