Home Sve 3.a i 3.b među biljkama

3.a i 3.b među biljkama

Učenici trećih razreda već neko vrijeme na satovima prirode i društva uče o biljkama i životinjama. Posebno su zanimljive vrste koje rastu u našem okolišu. Zato nas je sve razveselila mogućnost da nas o tome još više nauči netko tko se time bavi cijeloga života. U gostima Knjižnice i čitaonice Šenkovec bila je gospođa Kata Laštro, zeliščarica (istražuje biljke).

Ona je začetnica obrazovnog projekta Zaštita i očuvanje kulturne, prirodne (biljne) baštine i jezika. Projekt Zelena pismenost koji traje od 2014. g proširen je 2017. na projekt Zelena knjižnica za zelenu pismenost u koji su uključene knjižnica Velenje, Udruga prijatelja omladine Levi Breg Velenje, Izdavačka kuća Narava iz Kranja te Općina Velenje. I mi smo postali dio tog projekta.

Gospođa Kata živi upravo ono o čemu govori. U to smo se višestruko uvjerili. Trudila se motivirati nas da se s pomoću biljaka povežemo s prirodom na način koji je jednostavan. Upozorava na važnost očuvanja biljaka u prirodnom okolišu, koje one same izaberu. Izvela nas je u prirodu, tražili smo biljke. Neke smo sami prepoznali, s nekima nas je ona upoznala. Nakon što smo skupili mnogobrojne biljke, umijesili smo slano tijesto, od tijesta izradili oblike u koje smo utisnuli ubrane biljke. Tako smo izradili mini sličice koje možemo objesiti na zid ili sačuvati kao suvenir i podsjetnik na ovu vrlo zanimljivu i korisnu radionicu.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content