Home Sve Obavijest - najvažnije promjene Uputa HZJZ od 25.2.2022.

Obavijest – najvažnije promjene Uputa HZJZ od 25.2.2022.

OSNOVNI PARAMETRI KAO ŠTO SU fizički razmak, higijena ruku, organizacija prostora ostaju nepromijenjeni.  Koristiti što je više moguće odmore u atriju škole (naravno kada je lijepo vrijeme).  Preporuča se što više boravak na otvorenom.

  • Djelatnicima s kroničnim bolestima preporuča se cijepljenje
  • Posjetitelji koji ulaze u škole moraju imati COVID potvrde
  • Dolazak djece i roditelja u školu je kao i do sada
  • Roditeljski su dopušteni (COVID potvrde).

MASKE ZA LICE:

Tijekom nastave u razredima maske nisu obavezne za učenike i djelatnike, ali ih učenici i djelatnici mogu i dalje nositi ako smatraju da su im potrebne.

Maske su obavezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim prostorijama te u javnom i organiziranom prijevozu.

Praćenje simptoma bolesti ISTO KAO I DO SADA

Djeca/učenici sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu.

Postupanje u slučaju sumnje na zarazu

Prilikom pojave navedenih znakova bolesti dijete/učenik ili djelatnik ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine, odnosno pedijatru koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji. O navedenom roditelj ili djelatnik telefonom obavještava ustanovu.

Ako se znakovi bolesti jave tijekom boravka u ustanovi, odmah treba pozvati roditelja te dijete/učenika izolirati u prikladnoj prostoriji do dolaska roditelja. Oboljeli djelatnik odmah napušta ustanovu.

Prilikom pojedinačnog slučaja pojave simptoma koji mogu upućivati na zarazu koronavirusom, odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel nastavlja dalje s odgojno-obrazovnim radom.

Kada se u djeteta ili djelatnika utvrdi zaraza koronavirusom, postupa se sukladno odluci nadležnog epidemiologa ili školskog liječnika u skladu s uputama HZJZ-a

Tjelesne aktivnosti i glazbena kultura

Sve  tjelesne i glazbene aktivnosti su dozvoljene.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content