Home Sve Likovna kolonija

Likovna kolonija

U srijedu 19.1. i četvrtak 20.1. u našoj školi održana je likovna kolonija za učenike od prvog do četvrtog razreda s umjetnicom Anitom Kontrec. Kada smo kroz oglas saznali za nju imali smo puno pitanja za učiteljicu. Zanimalo nas je što je to i kako će se to održati. Dobili smo sve informacije i nestrpljivo čekali susret s umjetnicom.

Anita Kontrec aktivno se bavi umjetnošću više od trideset godina i kroz to vrijeme  održala je brojne samostalne izložbe u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Prvi i drugi razred imao je slikarsku radionicu.Kada je konačno došlo vrijeme početka našeg susreta s umjetnicom bili smo jako uzbuđeni. Došla je nasmijana i vesela, odmah nas osvojila svojim pričama. Rekla nam je da ćemo se  igrati  bojama i likovima.  Igra je započela, izrezivali smo crne trakice pa šarene točkice i sve to slagali na bijelom papiru u jednu priču. Anita je došla do svakog od nas ispitivala  nas kako bi mi to oblikovali sad na papiru i naše ideje su joj se svidjeli.Savjetovala nas je ako smo negdje zapeli i pokazala nam je da je zabavno biti umjetnikom. Izmjenjivali smo svoja iskustva međusobno i bilo je zaista ugodno. Na  kraju smo se potpisali kao pravi umjetnici na svoje radove i složili izložbu na školskom panou. Kako su samo lijepo izgledali naši radovi svi zajedno na panou, jako smo bili ponosni. 

Moji prijatelji  iz 3. i 4. razreda su bili kipari pa su izradili gipsane kućice. Njima je bio jako zanimljiv postupak gipsanja sa  gipsanim zavojima. Gips treba pripremiti  i onda  namakati zavoje u gipsanu juhu i oblikovati kućice. Taj gips je tako ugodan pod prstićima, baš su uživali u svakom trenutku. Svaka kućica je bila drugačija, neke su bile ranjene, neke ponosne, neke jake i čvrste. Zadovoljni i ponosni na svoj rad složili su izložbu.

Nikad neću zaboraviti ovu likovnu koloniju, iz slikarske i kiparske radionice izašlo je puno lijepih radova. Zabavno je biti umjetnik, zabavno je slagati sliku od elemenata, zabavno je izmjenjivati iskustva s prijateljima, lijepo je kad možeš dobiti savjet od umjetnika i vidjeti svoj rad zajedno s radovima svojih prijatelja kako čini cjelinu. Puno smo naučili i proveli ugodno vrijeme s umjetnicom Anitom Kontrec i hvala joj na tome.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content