Home Sve Mali kaj u Zelini

Mali kaj u Zelini

Na natječaj ovogodišnje, 41. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ – Sveti Ivan Zelina 2021. prijavljeno je ukupno 320 radova iz 61 škole s cijelog kajkavskog govornog područja. Za bogatstvo ovogodišnje Smotre zaslužno je 290 učenica i učenika i 94 voditeljice.

26 učenika i učenica predstavilo je svoja literarna ostvarenja 30. listopada u dvorani „Kraluš“ Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina. Prema odluci stručnog žirija završnu svečanost 41. Smotre javno su upotpunili i dvojica učenika trećih razreda naše škole. Učenik 3. a razreda Ilija Pintarić predstavio je svoju pjesmu „Medeki“, a učenik 3. razreda PŠ Mačkovec Roko Abramović svoju pjesmu „Božja ovčica“. Uz priznanja i Zbornike oni su dobili i poklon V.B.Z. knjižare. Voditeljice učenika su učiteljice Radojka Oreški i Senka Saško.

Odabrani stihovi učenika obogatili su ovogodišnju zbirku pjesama „Na krilima senji“. Ukupno je 74 radova izabrano za objavu u Zbirci. Uz Ilijinu i Rokovu pjesmu, objavljene su i pjesme dviju učenica trećih razreda. Pjesma „Nora hiža“ učenice 3. b razreda Mije Šafarić i pjesma „Poskrivečki“ učenice 3. razreda PŠ Mačkovec Paole Novak. Voditeljice učenica su učiteljice Vesna Golub i Senka Saško. Da bi i ove godine naša škola bila jedna od najuspješnijih škola Smotre, pobrinuo se i učenik 8. razreda Matija Đeri čija je pjesma „Nebo“ također izabrana za objavu u Zbirci. Njegova voditeljica je profesorica Marijeta Stevanović. Učiteljica Senka Saško primila je ove godine nagradu za najbolju voditeljicu. Čestitamo svim vrijednim učenicima i njihovim voditeljicama za predani rad na očuvanju kajkavskog jezika.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content