Home Sve Logotip naše škole

Logotip naše škole

Kao što smo i premijerno prikazali u kreativnom videu za Dan škole 4.lipnja 2021., naša škola dobila je svoj znak (logo).

To je znak kojeg ćemo ponosno nositi i koji će postati sastavni dio identiteta naše škole.

Ovim putem najljepše zahvaljujem gospodinu Saši Belu što je imao beskrajno veliko srce i strpljenja da kao stručnjak u svom poslu preuzme kreiranje ovog znaka kakvog sada imamo.

Mjesecima smo dogovarali, mijenjali, savjetovali se međusobno da bismo došli do ovakvog rezultata. Gospodine Saša Bel, hvala još jednom na vremenu, trudu, strpljenju kojeg ste nesebično uložili u nastajanje našeg Loga.

A sad nešto o samom logu kojeg ćemo vjerujem svi zajedno nositi s ponosom.

Logotip

Listovi otvorene knjige prelaze u stilizirani obris učenika reduciran na osnovne elemente i tako povezuju knjigu (kao simbol znanja i školstva) te osobu učenika / učenice u neraskidiv odnos – vizualno nije definirano gdje znanje prestaje, a osoba počinje. Što je list knjige otvoreniji, od klice znanja nastaje sve potpuniji obris osobe i time predstavlja napredak koji se postiže usvajanjem znanja. Ta se veza nikada ne prekida. Osobno sazrijevanje naglašeno je bojom koja prelazi od zelene do crvene. Obris djeteta nikada ne postaje potpun kako bi znak škole odražavao i potrebu za cjeloživotnim osobnim rastom i učenjem. Orlovska krila s grba obitelji Zrinski školu, osim imenom, i grafički povezuju s Petrom Zrinskim, kao i Šenkovcem koji isti element koristi na svojem grbu i zastavi.

Ravnatelj škole:

Vladimir Novak, prof.

Share:

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content