Ines Kutnjak Sobočan

Ines Kutnjak Sobočan

Vjeroučitelj

Magistra religiozne pedagogije i katehetike

Raspored primanja roditelja

Danas su učenici 1a i 1b razreda na satu vjeronauka obilježili blagdan svetog Nikole. Učenici su čuli tri najpoznatije legende o sv. Nikoli te tako saznali da je on bio biskup, da je zaštitnik djece, pomoraca i putnika. Naučili smo i da Nikola dobroj djeci donosi poklone u čizmice. Kako je sv. Nikola zaštitnik djece, učenici su izradili lik svetog Nikole koji će ih podsjećati da mu se mogu uvijek obratiti molitvom. Zatim su naučeno ponovili kroz kviz. Obzirom da su bili jako dobri te odgovorili na sva pitanja iz kviza točno, dobili su i simboličnu nagradu koju im je poslao sveti Nikola. Za kraj su se i poigrali pronalazeći parove u digitalnoj igri.

Dana 8.11.2021. na satu vjeronauka učenici 1b razreda su na kreativan način ponavljali Božje stvaranje svijeta uz brojeve. Time smo ujedno napravili korelaciju sa matematikom (redni brojevi). Svaki učenik je pomoću rednog broja sa slikom naveo što je taj dan Bog stvorio: Bog je prvi dan stvorio svijetlost i tamu, drugi dan odvaja Bog kopno i more, treći dan Bog stvara raznovrsne biljke, četvrti dan stvara Sunce, Mjesec i Zvijezde, peti dan morske životinje, a šestog dana kopnene živitinje i čovjeka.

Sve to smo ujedinili sa pjevanjem pjesme “Tko stvori” koja se može pronaći i na slijedećoj poveznici: https://youtu.be/ElgYGaZtsT0

Nakon toga, naučili smo da je Čovjek – divno Božje stvorenje, stvoren na sliku Božju te da su prvi ljudi bili Adam i Eva. U provjeri ishoda učenici su pomoću kolaža prepričavali Biblijski tekst knjige Postanka. Sat smo završili sa igrom po uzoru na “Dan/noć” kada su učenici trebali slušati pojmove vezane uz Božja stvorenja i ono što je načinio čovjek tako što su stajali kada je bilo izrečeno ono što je stvorio Bog, a čučnuli kada je bilo navedeno ono što je načinio čovjek.